Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Üzenőfal
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

paulovkin@freemail.hu

(Paulovkin András, 2008.11.26 19:40)

Szia. Először is, köszönöm a gyors választ. Természetesen nem lesem őket egész éjjel :) De ürüléket sem láttam. Azonban lehet, hogy nagyobb mennyiségű tücsökkel fogok próbálkozni, hátha az "intenzívebb éjszakai élet" kedvet csinál nekik az evéshez. (Bár meg kell jegyeznem, légyből volt szép számmal, több éjszakán keresztül is, amig szép lassan ki nem jött az összes megtalálva a két üvegajtó közötti rést. Viszont legalább az anolisok örültek, amikor be-bedobtam egyet-egyet nekik:) ) Viszont az előbb raktam be a békáknak egy műanyag dobozban viaszmolyhernyókat, kíváncsi vagyok esznek-e belőlük. Bár ezek a kis aranyosak olyan gyorsan szétszéledtek a terráriumban, amilyen gyorsan csak lehetett, hiába a sima műanyag fal. Remélem nem fullad az összes vízbe, még azelőtt, hogy a brekuszok felébrednének. A hőmérséklet 27-28 celsiusfok nappal és 24-25 éjszaka. Ennyi ugyanis a hőmérséklet a szobában. A páratartalom pedig 85-100 százalék között mozog; 100 leginkább éjszaka szokott lenni. Ugyanez a helyzet a gekkóknál és a kisbékáknál, annyi különbséggel, hogy náluk a spotok miatt 30-32 fokra is felmegy a hőmérséklet, napközben, lokálisan. Apropó, ez utóbbiról mi a véleményed? Mármint, hogy a kisbékák a hónaljfoltosokkal vannak együtt... A gekkók nappal rájuk sem hederítenek, éjszaka meg ők alszanak mozdulatlanul. Az is érdekes, hogy a te békáid nem ették a hernyókat. Lehet, hogy félrenéztem valamit? Végülis, konkrétan nem láttam az akciót, csak azt, hogy a tálnál voltak, amibe a hernyókat tettem. És mi a helyzet a higiéniával??? A terkóban a háttérbe ültetve vannak növények, de nem higrokulturások, alul pedig agyaggranulátum van vízzel feltöltve. Szerinted jó ez így? És te hogyan tartod a békákat? Milyen időközönként takarítod? Ha lenne még időd ezekre a kérdésekre is válaszolni, nagyon megköszönném.

Üdvözlettel: Paulovkin András

Válasz: Paulovkin András

(Admin, 2008.11.26 09:08)

Szia! A terrárium nagysága szerintem teljesen megfelelő, biztos, hogy nem amiatt nem esznek. Amúgy biztos vagy benne, hogy nem esznek, hiszen gondolom egész éjjel nem tartod megfigyelés alatt őket? Ürüléket nem találtál? (Mert ha az van, akkor biztos nincs gond ...) Arra vigyázz, hogy elég mennyiségű kaját tegyél a terráriumba, hiszen a nagy térfogat miatt eléggé el tudnak bújni a rovarok. Én mindig inkább többet szórok be nekik, hogy úgy rendesen mozogjanak a terráriumban ... Egyébként az enyémek csak és kizárólag a tücsökre mozdulnak (viaszmoly hernyóra meg egyebekre rá se néztek). Ha 2 hétig tényleg nem esznek, és azt látod, hogy mikor az üvegen alszanak, a hasuk oldalirányban inkább homorú mint domború, akkor az már gond szerintem.

A hőmérséklet nem alacsony esetleg?

A tenyésztéshez sok szerencse is kell, és tényleg optimális körülményeket kell biztosítani számukra mind páratartalom, mind hőmérséklet, mind berendezés szempontjából. Egyesek szerint azzal is beindítható a szaporodási kedv, ha imitáljuk az évszakok váltakozását a hőmérséklet, páratartalom és esőztető segítségével.

paulovkin@freemail.hu

(Paulovkin András, 2008.11.25 23:08)

Sziasztok. Én nem rég vettem a Kistekiben a Domától 3 kifejlett és 4 kisbékát. A kifejlettek is és a kicsik is egy-egy 55 cm x 30 cm alapterületű 90 cm magas hátterezett, növényesített terráriumba kerültek a háttérbe beépített vízeséssel. Sem a kicsik, sem a nagyok, az első héten nem igazán akartak enni. Kaptak legyet, de rájuk sem hederítettek, a pici tücskök sem nagyon izgatták őket, bár egyszer kétszer elcsíptem egyiket másikat, amint figyeli a kis rovarok mozgását. A győztes végül a viaszmoly hernyója lett, ezt éppen tegnap próbáltam ki. A nagyok azonban még látszólag nem ettek semmit. A felkínált menü ugyan az volt. Sem a legyekre, sem a tücsökre nem mozdultak. Holnap még próbálkozom a viaszmolyhernyóval, hátha ők is azt szeretik. De azért aggódom. Szerintetek mikortól kezdjem komolyan félteni őket a koplalás miatt? Illetve van egy olyan érzésem, mintha a nagyok nem éreznék jól magukat a helyükön. Lehet, hogy kicsi nekik ez a hely? Ti mekkora helyet látnátok optimálisnak 3 példány számára? És az is érdekelne, hogy milyen létszám az ideális egy csapat számára, illetve milyen legyen a nemek aránya, ha szaporítani is szeretném őket? Előre is köszönöm a választ, és hogy elolvastátok a levelem!
Üdvözlettel: Paulovkin András

Ui.: ja, még annyit, hogy a kisbékák egy pár Ph.quadriocellata mellé kerültek (eredetileg ideiglenesen, amíg nem készítek nekik helyet), és eddig úgy néz ki, jól megvannak együtt. Szerintetek maradhatnak itt, amíg meg nem nőnek akkorára, hogy veszélyt jelentenének a gekkókra, vagy ez egy teljesen elvetélt ötlet, és szégyeljem magam?

admin

(Válasz, 2008.10.21 21:09)

Sokan kérdezitek, hogy hol lehet beszerezni ezeket a békákat:
Itthon elég ritkán lehet beszerezni, múltkor ugyan láttam kicsiket a Trionyx-ban, de nem tudom van-e még belőlük. Az állítólag egy hazai szaporulat volt, de nem tudom kié. Külföldön szoktak lenni terrarisztikai börzék, St.Pölten-ben, Frankfurtban ott szokott lenni, de nem mindig - úgyhogy szerencse kell hozzá, hogy kifogd.

kérdés

(Zámbó András, 2008.10.21 20:32)

Hello!Mennyibe kerül egy ilyen béka és hol lehet hozzájutni?Írd meg légyszíves,köszi.

beaglessrac@citromail.hu

üzenet

(Miltiádész, 2008.10.17 19:31)

Nagyon klassz oldal, nekem ez a béka a kedvenc álataim közé tartozik és szívesen tartanék is egyet.

kérdés

(Pele , 2008.09.29 09:22)

Szia engem is érdekelnének eladó állatok: pele(kukac)elte(pont)hu
Köszi!

Válasz: Attila

(Admin, 2008.09.27 08:40)

Szia! Küldtem mail-t!

gyephoki8@freemail.hu

(Demeter Attila, 2008.09.25 18:14)

Szia!

Csatlakozom az előttem szólókhoz: hol lehet ilyen békákat beszerezni, Neked van e eladó?
E-mailben nekem is meg tudod írni, mi a helyzet?

Köszi

Attila

Válasz

(Admin, 2008.09.23 19:53)

Titi, Tuboly: email ment!

szabotibi@vipmail.hu

(titi, 2008.09.23 16:32)

érdeklődnék, hogy hol lehet beszerezni ezt az állatot, és más békafajokkal tartható-e egy terráriumban? (nyílméregbékákkal)

kérdés:)

(tuboly, 2008.09.12 21:25)

szia!
te tartasz ilyen állatot, jól látom?
eladó példányok nincsenek véletlenül?
előre is köszi!
üdv: tuboly

ui: ha nem lenne gond, lécci a mail címemre válaszolj: tuboly@gmail.com

köszike mégegyszer

Mindenkinek!

(Admin, 2008.06.16 12:25)

Ha kérdésetek, ötletetek van, itt üzenhettek!


« előző

1 | 2 | 3 | 4